Împreună pentru unitatea stângii, la Convenţia Pro România

 

Convenția Națională a Pro România

Convenţia Anuală Pro România – LIVE. Victor Ponta lansează Manifestul politic PRO România 2020-2024 

 

Mesajul Presedintelui Pro România d_ l Victor Ponta _ la Conventia Anuala 2020 Pro România

 

,, Suntem PRO România și ne batem pentru candidații PRO România la alegerile locale .” 💙💛

 

 

 

El a lansat, la Convenţia anuală, Manifestul Pro România 2020-2024 care cuprinde o serie de măsuri prioritare pentru perioada 2020-2024 care să ajute la dezvoltarea României.

 

Documentul propune schimbarea sistemului fiscal prin trecerea la o impozitare diferenţiată, progresivă, a salariilor şi pensiilor mari, precum şi uniformizarea cotei la alimente cu cea de la serviciile de turism, respectiv TVA 5%.

O altă măsură vizează o reforma administrativă – reducerea numărului de judeţe de la 41 la 15, reducerea numărului de unităţi administrativ teritoriale de la 3.300 la maxim 1.500 şi a numărului de parlamentari la maximum 300 – 200 deputaţi şi 100 senatori.

Pro România susţine şi o reformă în salarii, mai exact introducerea salariului minim european în forma propusă de Parlamentul European.

MANIFESTUL POLITIC PRO ROMÂNIA 2020-2024

 

Corina Crețu: „Astăzi, PRO România a dovedit că este pregătită pentru alegerile care vor avea loc în următoarele luni.

Au fost dezbateri vii la Convenția Anuală a PRO România organizată astăzi, dezbateri care dovedesc faptul că PRO România este o organizație dinamică, realmente diferită de celelalte formațiuni politice din România.

 

Mesajul pe care l-am transmis a fost acela că 2020 este un an decisiv. E vital, așadar, ca mesajul PRO România să ajungă în toate colțurile țării.
Principala noastră preocupare trebuie să fie aceea de a intra în dialog cu românii, de a le prezenta soluțiile noastre și echipa noastră.

 

Odată cu noi, odată cu PRO România, fața stângii românești, a social-democrației din România se va schimba. Avem o responsabilitate enormă, dar convingerea mea e că România are nevoie stringentă de o stângă modernă, europeană.

PRO România poate să reconecteze adevăratele preocupări ale românilor la agenda politică a României!

Nu va fi ușor, pentru că suntem înconjurați din toate direcțiile! Dar uniți și vigilenți, sunt convinsă că vom reuși! Trebuie să strângem rândurile și să dovedim că suntem forța politică pe care românii o așteaptă deja de prea mult timp.

 

Felicitări tuturor celor care însuflețesc acest proiect, prin timpul și dăruirea pe care le investesc în PRO România. Mergem împreună spre victorie!”

 

Daniel Ionașcu, liderul PPU, la Convenția Pro România: Diferențele dintre noi ne îmbogățesc, nu ne separă

 

Cătălin Nechifor la Convenția Pro România: Menirea noastră este salvarea stângii politice din România. Pro România trebuie să încerce să aducă înapoi voturile pierdute în zona de centru-stânga și cred că noi vom reaprinde speranța

 

El a amintit de analiza pe care a făcut-o în 2017 privind situația partidelor de stânga europene când a constatat că Partidul Socialist din Franța, scăzuse de la 40  la 7 la sută după ce a fost la guvernare, că SPD care a dat cancelari și a guvernat Germania mulți ani a coborât la 20 la sută, socialiștii maghiari sunt acum pe nicăieri, iar PASOK, socialiștii din Grecia au devenit partid nerelevant, iar acum și PSD a devenit aproape irelevant pentru că nu a avut capacitatea să-și vadă de reforma lui, de oamenii lui și a pierdut foarte mult, a pierdut milioane de voturi.

 

BREAKING Șefii PSD, mesaje de dragoste pentru Pro România la convenția partidului lui Ponta. Marcel Ciolacu: Hai, treceți odată acasă!/ Firea: Victor a fost cel mai bun premier al României

 

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu și primarul Capitalei, Gabriela Firea au participat duminică la Convenția Națională a Pro România. Mesajele transmise de liderii PSD arată dorința unei colaborări pe viitor cu partidul lui Victor Ponta. 

Victor Ponta este însă de părere că o construcție politică de stânga trebuie realizată până în 2024.

„În continuare există un val de a sancționa ce a s-a întâmplat în ultimii ani. Și acest val ne va lovi și la alegerile locale. Eu vrea să construim pentru viitor. Putem să construim până în 2024 acest viitor”, a spus Ponta. ( sursa:  aici)

 

În cursa pentru București, Firea are un mesaj pentru Ponta: ‘Putem să câștigăm împreună sau să pierdem individual. Aleg prima variantă’

 

 

NUCLEARA – Marcel Ciolacu ofertă directă de alianță politică pentru Victor Ponta

 

Primul pas spre alianţa PSD-Ponta. Marcel Ciolacu, la Conferinţa Pro România: Haideţi, treceţi odată acasă!

Colaborarea între Pro România și PSD – NU este exclusă, dimpotrivă!

 

 

Victor Ponta îl compară pe Ludovic Orban cu Viorica Dăncilă: Este diferență doar de pantofi între ei

 

 

Țuțuianu: Nu trebuie să primim sfaturi de la cei care și-au făcut selfie cu toți președinții de partid și acum îi înjură!

 

 

„Proiectul nostru politic nu trebuie să fie unul de supraviețuire ci un proiect politic major”, a subliniat Țuțuianu.

Atmosfera și discursurile invitaților la Convenția Anuală PRO România de la Palatul Parlamentului, evenimentul lansării Manifestului Politic 2020-2024

 

 

Victor Ponta, concluzii la finalul evenimentului:

 

Ne-am strâns aici ca să vorbim de manifestul Pro România. Să vedeţi dacă sunteţi de acord cu el şi să-l prezentaţi mai departe.

 

– De bazat mă bazez doar pe Pro România. Mai departe, vă rog să vă bazaţi doar pe dvs în bătăliile electorale care urmează.

 

– A zis cineva că am fost un prim-ministru bun. O să mă certe Daciana că sunt arogant, dar după mine nu au mai fost prim-miniştri.

 

Cine a venit la Convenţia Naţională Pro România. ”Mă bat cu toată lumea la televizor / Închei cu o mărturisire”

Drumul corect pentru o politică de stânga autentică, justă și europeană.

Adevărata schimbare a social-democrației în România începe cu #PRORomania!

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s