E de dorit și posibilă o alianță cu PSD, dar fără cei care „au băgat capul în poză cu Dăncilă și Dragnea“

titlu

În data de 17 ianuarie 2020, liderii regionali și delegații din 4 organizații județene Pro România au fost prezenți la Reșița și au participat la conferința regională a partidului: Regionala Vest – Sud Vest PRO România.

 

 

Victor Ponta, la Reșița: „Totul este o cacealma. Domnul Orban este foarte bun la abureli“

 

La conferința de presă ce a urmat, fostul premier al României a abordat subiecte de actualitate politică: alegerile anticipate și alegerile locale.

 

„Cred că vor fi alegeri parlamentare anticipate, pentru că PNL nu-și permite să ajungă în toamnă fără alegeri. Au nevoie de alegeri anticipate acum, cât sunt încă pe valul după alegerile prezidențiale, cât PSD este la pământ și cât timp Pro România nu poate fi atât de puternică ca să reprezinte o amenințare mortală. Sunt convins că vor face alegeri anticipate pentru că sunt convins că la 1 septembrie nu vor aplica măsură legală de majorare pentru pensii, nu vor da banii pentru alocații, nu vor mări salariile profesorilor și, pentru închiderea bugetului, s-ar putea să umble la taxe și impozite. Bugetul ține șase, șapte luni, mai mult, nu. Ca atare, au nevoie de alegeri până atunci. Dacă pe liberali îi prind alegerile după ce se sparge gogoașa asta cu bugetul și după ce se confruntă cu problema pensii, salarii, alocații, probabil că la alegeri vor fi ca Guvernul Cioloș care, dacă făcea alegeri în mai, iun ie, încă era popular. Le-a lăsat în decembrie și ați văzut ce s-a întâmplat“, a explicat Victor Ponta cum vede el că vor proceda liberalii  în acest an.

 

 

În privința alegerilor locale, liderul Pro România se arăta convins că liberalii nu  vor alegeri în două tururi. Dacă ar fi vrut, Guvernul ar fi dat Ordonanță în ultima sa ședință, în condițiile în care nici nu ar fi avut să o atace la Curtea Constituțională, decât cel mult avocatul poporului.

 

„Deci, nu vor alegeri în două tururi, ci doar într-unul singur și au găsit șmecheria asta cu asumarea răspunderii și hai să promoveze PSD o moțiune să pice guvernul. Aici lucrurile sunt mai complicate, PSD și UDMR nu au voturi pentru trecerea moțiuni, 234, nu va vota moțiunea nici USR, nici PMP, ALDE, nici minoritățile, nici noi. Și ca să cadă guvernul trebuie să voteze liberalii și dacă se va întâmpla așa, PNL va fi exact ca PSD în 2017, să-și dea jos propriul guvern. Ceea ce înseamnă că se fac de râs total. Dacă nu trece moțiunea, cu siguranță că PSD va contesta la Curtea Constituțională. Există o decizie a Curții din 2012, care spune că nu se pot organiza alegeri în două tururi cu șase luni înainte de terminarea mandatului. Ca atare, nu vor așa ceva, ei se gândesc că sunt noul PSD, că cei mai mulți primari de la PSD vor pleca la PNL și le convine chestia asta. La alegerile în două tururi se complică lucrurile și pentru PNL și pentru PSD, pentru că USR și Pro România intră mult mai puternic în joc. Și mai e ceva, de-a dreptul aberant, vor două tururi la primari și lasă unul singur la Consiliul județean. Totul este o cacealma. Domnul Orban este foarte bun la abureli. Nu are nicio problemă să zică azi invers decât ieri și mâine decât a zis azi“, a concluzionat Victor Ponta.

 

 

Mocioalcă vede o alianță cu PSD, dar fără cei care „au băgat capul în poză cu Dăncilă și Dragnea“

 

 

Victor Ponta, președintele Pro România, și Ion Mocioalcă, secretarul general al acestei formațiuni politice, au vorbit la reșița despre posibilitatea unei alianțe cu PSD, plecând de la premise că în România este nevoie de o Stângă puternică și autentică, bazată pe principia săntoase.

 

Cei doi lideri au explicat în ce condiții s-ar putea realiza o astfel de apropiere între cele două partide.

 

„Și în Caraș-Severin, și în multe alte zone, în niciun caz nu ne vom aseza noi la masă cu toți cei lipiți de Dragnea și de Dăncilă. Trebuie să plece ei, altfel PSD o să piardă, o să ia din ce în ce mai puține voturi. Problema e, spre ce generație se îndreaptă? Cu actualele figuri, mai e cineva sub 40, 45 de ani care vrea să voteze PSD? Sunt convins că și în Caraș-Severin, nu numai în alte părți ale țării, sunt oameni în PSD care se simt mai apropiați de noi. Probabil, unii vor veni la Pro România, dar nu putem să ascundem gunoiul sub preș, să ne facem că uităm ultimii trei ani că ar însemna să plecăm și noi. Totuși, în ultimii trei ani noi nu am făcut ce au făcut ei rău. Cei mai mulți dintre ei ar trebui să facă un pas în spate. Așa văd lucrurile. La urma, urmei e decizia lor dacă vor să se facă bine și să scape de oamenii răi“, a mărturisit Victor Ponta.

 

La rândul său, deputatul Ion Mocioalcă a povestit contextul în care s-a decis să părăsească PSD pentru a se alătura lui Ponta, la Pro România.

 

„Le-am spus colegilor din PSD că Dragnea duce partidul în gard. Au sărit câțiva ca arși și mi-au spus că dacă nu-mi place de Dragnea trebuie să plec, că ei sunt cu Dragnea care era privit atunci ca fiind cel mai bun. S-a dovedit că am avut dreptate. După aceea, aceiași oameni făceau selfie cu Viorica Dăncilă și spuneau că era cea mai bună, candidatul ideal pentru a fi președintele României.  Victor Ponta le spunea că nu e cea mai bună, că face alianță cu PSD, dar nu cu Viorica Dăncilă candidat la președinție. Am fost la acele negocieri, nu vorbesc din auzite. Și le-am mai spus să nu bage capul în poză cu Viorica Dăncilă că o să iasă rău. Acu, aceiași, bagă capul în poză cu Marcel Ciolacu. Foarte bine, poate e altceva. Și, atunci, de ce să mă aliez cu ei?“ s-a întrebat Ion Mocioalcă.

 

 „Eu cred în acest proiect Pro România, mai cred și în unitatea Stângii. Dacă este vot pe liste, voi încerca la Pro România să am o listă extrem de consistentă, de oameni apreciați, necontroversați, oameni credibili, și care să fie agreată de alegătorii din Caraș-Severin. Va avea mai puțină importantă dacă sunt eu pe listă sau nu sunt eu pe listă, însă dacă este vot pe listă sau vot uninominal la Consiliul Județean, odată cu votul la parlamentare, cu alegerile anticipate, eu voi candida la un nou mandat de parlamentar”, a mai precizat Mocioalcă. 

 

 

In Caraș-Severin vom avea candidați atât pentru Consiliul Județean și Primăria Reșița, cât și pentru celelalte 77 de unități administrativ teritoriale.

 

 

ponta

Victor Ponta, convins că nu vor exista alegeri în două tururi: „O să schimbăm niște baroni PSD, cu baroni PNL”, a susținut la Reșița

 

Ponta și Mocioalcă vor unificarea stângii. Dar fără Luminița Jivan și toți cei care „au băgat capul în poză” cu Dragnea și Dăncilă

 

Preşedintele Pro România, Victor Ponta a declarat, la Timişoara, că îşi doreşte ca Sorin Grindeanu să facă reformă în PSD şi să reuşească să convingă social – democraţii că ”Odiosul şi Sinistra” nu mai au ce căuta în partid. Ponta mai spune că nu îi va fi uşor lui Grindeanu ”să facă curăţenie”. El a susţinut că Pro România ar putea face o alianţă cu un PSD condus de Grindeanu şi cu o echipă de conducere reformată, conform News.ro.

”Mi-aş dori să se ducă în PSD, să facă reformă în PSD. Dacă poate. Să se ducă să stea la masă cu cei care l-au făcut securist şi în toate felurile, ar fi păcat şi sper să nu facă lucrul acesta. Adică victima cu călăii să se pupe iarăşi, cred că nu o să aprecieze nimeni lucrul acesta. Dacă reuşeşte să îi convingă pe cei din PSD că au câteva figuri, Odiosul şi Sinistra, care nu mai au ce căuta, oamenii nu îi suportă nicăieri, dacă reuşeşte să îi convingă pe cei din PSD să lase bătăliile pentru dosarele lor, pentru funcţiile lor, ar fi un lucru bun. Eu m-as bucura. Eu nu sunt anti-pesedist, sunt anti-Dăncilist, anti – Drăgnist, anti – baroni şi dacă am fost exclus din PSD că nu am votat moţiunea împotriva lui Grindeanu, sigur că m-aş bucura ca Grindeanu să fie în conducerea PSD ca să facă curăţenie. Dacă face sau nu, îi urez, succes”

Victor Ponta spune că nu îi va fi uşor lui Grindeanu să facă cureţenie în PSD, dar că ar putea face o alianţă cu un PSD condus de Sorin Grindeanu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s