Bugetul fantezist – făcut din pix, NU trebuie votat!

 

images

Considerăm că bugetul pentru anul 2019 este unul nerealist, un buget care nu are nicio legătură cu investițiile, dar un buget construit pentru a șantaja primarii în an electoral.
Promisiunile PSD-ALDE făcute în disperarea de a schimba percepția oamenilor despre o guvernare care se anunță ratată nu au acoperire în buget. Banii promiși nu există, investițiile promise nu vor fi realizate niciodată.

 

 

Bugetul pe 2019 a tăiat banii programului Start-up Nation. Patronatele acuză: Nu avem un Guvern pro-business

 

 

Dacă nu ai grijă cum întreții mediul de afaceri, nici acesta nu va furniza bani pentru alte proiecte.

Guvernul sare acum ”să stingă focul” și apelează la soluții pompieristice. A luat foc în altă parte, nu contează că distruge programul de susținere a mediului de afaceri”, arată Florin Pogonaru , președinte al Asociației Oamenilor de Afacei din România – AOAR.

 

 

„Din punctul meu de vedere, acest buget există doar pe hârtie. Practic s-au pus niște cifre din burtă, doar cu pixul. Să luăm, de exemplu, premiza de creștere de 5,5%. Asta în condițiile în care Comisia Europeană estimează o creștere de 3%. Dacă nu mă credeți că, într-adevăr, e exagerată această presupunere,uitați-vă la ce s-a întâmplat anul trecut.

S-a pornit cu un buget tot pe o creștere de 5,5%, în condițiile în care premizele erau mai bune anul trecut decât în acest an, și s-a ajuns 4,5. Ce s-a întâmplat între timp? S-a pornit cu o plăcintă mare și atunci și pe parcurs, când și-au dat seama că creșterea și veniturile nu sunt așa cum și le-au dorit, au început să taie la rectificare. Am văzut că s-a tăiat de la Educație, de la Cultură, de la Cercetare și apoi s-au introdus taxe peste noapte în ultima lună a anului”, a spus Ioana Petrescu. 

 

Parlamentarii NU ar trebui sa voteze acest buget. Este bazat pe ipoteze false si reprezinta doar o lista de dorinte care nu vor deveni realitate. Daca nu ma credeti, hadeti sa vedem ce a facut guvernul anul trecut. A promis marea cu sarea la finalul anului 2017 si s-a ales praful de promisiuni pana la finalul anului 2018. A facut un buget tot din pix, a estimat o crestere de 5,5% care nu s-a dovedit cu 1pp mai mare decat cea reala si pana la urma a taiat mare parte din cheltuielile promise in proiectul de buget. Pana la urma, in 2018, s-au cheltuit 12% din banii alocati pentru fonduri europene, 66% din fondurile alocate ministerului economie, 79% din cele alocate ministerului muncii, 82% din cele alocate ministerului transporturilor, 84% din fondurile pentru ministerul agriculturii, 86% din banii alocati la sanatate si 93% din bugetul alocat MAPN. Si astea sunt doar cele mai importante ministere!

 

Fost ministru de finanțe în guvernul Ponta: Primarii vor fi la mâna ministerului Dezvoltării sau vor trebui să meargă la Dragnea să ceară bani

 

 

 

51708276_2228571827381637_3037319799928520704_o

Apel PRO România către UDMR: Aveți curajul să nu votați bugetul mincinos al coaliției PSD-ALDE!

 

Fostul premier al lui Dragnea face praf bugetul lui Dăncilă: „Săpăm o groapă mare…”

 

 

„Avem certitudinea că 10% sunt cheltuieli cu personalul statului dintr-un PIB umflat. Ele, pe PIB real, vor fi mult mai mari. Asta înseamnă şi o cheltuială inutilă şi o birocratizare excesivă, în condiţiile în care noi am promis în campanie electorală că facem o reformă a statului. S-a făcut reforma acum, în sensul descentralizării unor cheltuieli, adică s-au alocat pe autorităţile locale cheltuieli de 10 lei cu finanţare de 5 lei. Clamează actualul Guvern că a mărit bugetele locale, dar la fiecare leu cu care s-a mărit bugetul suplimentar au venit doi lei cheltuială suplimentară. Există o listă întreagă cu scrisori către Moş Crăciun, sunt false, pentru că bugetul va intra în vigoare în martie, dacă nu reuşim cu toate forţele politice responsabile să împiedice acest buget şi acest Guvern să continue. În fapt, este numai un buget de consum, fără să pună bazele unei dezvoltări sustenabile cu absolut nimic. Ce să amendăm? Trebuie dat jos Guvernul sau să facă un buget realist”, a declarat Tudose.

 

 

Victor Ponta, DEZLĂNȚUIT: ‘Cea mai mare problemă a PSD este faptul că a adus la guvernare proşti şi analfabeţi’

“Dragnea vrea să se salveze pe el şi toţi ceilalţi să aibă probleme, motiv pentru care nu ştiţi că în fiecare săptămână urmează să dea ordonanţa? Va da ordonabţă doar pentru completurile de cinci care-l ajută doar pe el. Îi aţâţă pe toţi, iese Tudorel Toader, face un expozeu de în final nu a înţeles nici el ce a zis, că el e ca Ion Creangă se duce cu pupăza prin tei. (…) Dar Dragnea nu va adopta nicio schimbare în Justiţie care să privească pe altcineva decât pe el însuşi. E teoria mea şi până acum s-a confirmat” adăugat Ponta.

 

Comisia Europeana estimeaza ca economia romaneasca va incetini. Prognozeaza o crestere de doar 3,8% in cauza efectelor ordonantei cu taxe din decembrie. Guvernul insista ca PIB-ul va creste cu 5,5% si construieste tot bugetul tarii pe acesta premisa gresita. Executivul face exact ca un elev de clasa intai care nu stie aritmetica si scrie intai pe foaie 2+2=5. Apoi se uita in jur, vede ca restul elevilor au scris 2+2=4 si modifica repede cu creionul din „5” in „4” sa nu vada invatatoarea. Asta au facut guvernantii si anul trecut. Au promis marea cu sarea pe un buget construit pe o crestere de 5,5%, care s-a dovedit a fi doar 4,5% la final. Si pe parcurs, au vazut ca nu au dreptate si au modificat drastic cifrele. Cum? Au taiat de la educatie, cercetare, cultura si investitii. Istoria se repeta.

 

 

Soviani: Bugetul pe 2019 duce fanteziile la extrem. Vom asista la măsuri disperate
Bugetul 2019 este o minciună bazată pe altă minciună, pornind de la premise false (realitățile economice ale anului 2018 distorsionate prin falsificarea deficitului) și ducând fanteziile la extrem.

Este un buget construit pe dorințe, nu pe realități. 

 

 

Victor Ponta :

” Romania urmeaza sa se imprumute in 2019 cu 36 miliarde de ron ( cam 8 miliarde de euro) ca sa finanteze deficitul cheltuielilor din Buget!!!

PSD, parlamentari, romani! Sa ne trezim – cat inca nu e prea tarziu!”

 

 

p.s. inculpatul condamnat  Vâlcov Darius-Bogdan, consilierul premierului  Dancila,  artizanul asa zis Bugetului pe 2019…

 

 

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în politic, social și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s